Вернуться   Форум журнала "Contabilitate şi audit" > Объявления

Глобальное объявление
c 10.07.2018 по 10.12.2018
admin
Administrator
 
Регистрация: 05.11.2008
Сообщений: 0
Сказал(а) спасибо: 0
Поблагодарили 0 раз(а) в 0 сообщениях
Certificatul de calificare al auditorului v-a fi exclus din lista actelor permisive

Guvernul a aprobat un proiect de lege prin care Certificatul de calificare al auditorului pentru auditul general v-a fi exclus din lista actelor permisive eliberate de către autorități, persoanelor fizice și juridice, pentru practicarea activității de întreprinzător. Proiectul urmează a fi examinat și aprobat de către Parlament.

Modificarea legislativă este argumentată prin faptul că Certificatul de calificare al auditorului pentru auditul general nu poate fi atribuit la categoria actelor permisive, deoarece acesta este un document asociat, mai mult, cu acordarea unui statut de calificare a persoanei, similar avocaților și notarilor, și nu a unui permis regulat de desfășurare a activității de întreprinzător.

Totodată, procedura de obținere a Certificatului în cauză nu poate fi efectuată prin ghișeul unic și, respectiv, Certificatul nu poate fi eliberat prin intermediul Sistemului Informațional Automatizat de Gestionare și Eliberare a Actelor Permisive.

De menționat este și faptul că, certificate similare se eliberează și în sectorul justiției, dar acestea nu cad sub incidența Legii privind reglementarea prin autorizare a activității de întreprinzător și, respectiv, nu sunt incluse în Nomenclatorul actelor permisive. Prin urmare, este absolut necesară aplicarea aceluiași principiu pentru toate certificatele care stau la baza desfășurării activității profesionale.

De asemenea, în contextul modificării Legii nr. 160 din 22.07.2011, apare necesitatea expunerii în redacție nouă a art. 19 din Legea nr. 271 din 15.12. 2017 în partea ce ține de modul de reperfectare și eliberare a duplicatului Certificatului de calificare al auditorului.

Sursa: www.mf.gov.md
admin вне форума  

 
Быстрый переход

Часовой пояс GMT +3, время: 00:17.

Powered by vBulletin® Version 3.7.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd. Перевод: zCarot