Вернуться   Форум журнала "Contabilitate şi audit" > Объявления

Глобальное объявление
c 05.03.2018 по 05.04.2018
admin
Administrator
 
Регистрация: 05.11.2008
Сообщений: 0
Сказал(а) спасибо: 0
Поблагодарили 0 раз(а) в 0 сообщениях
Privind determinarea obligaţiilor fiscale aferente anului 2017

Serviciul Fiscal de Stat reaminteşte că, potrivit prevederilor Codului fiscal, contribuabilii - persoane juridice şi persoane fizice care practică activitate de întreprinzător, precum şi persoanele fizice care desfăşoară activitate independentă, au obligaţia de a depune Declaraţia cu privire la impozitul pe venit până la 25 a lunii a treia după finele perioadei fiscale de gestiune.

Dat fiind faptul că termenul de prezentare a Declaraţiei, în anul 2018, survine în ziua de odihnă, termenul de prezentare a acesteia, conform prevederilor art. 129 pct. 8) din Codul fiscal, se transferă pentru data de 26 martie 2018.

Pentru persoanele juridice şi fizice rezidente ale Republicii Moldova care desfăşoară activitate de întreprinzător, precum şi persoanele care desfăşoară activitate profesională în sectorul justiţiei, impozitul pe venit se aplică aferent venitului obţinut de aceştia din orice surse aflate în Republica Moldova, precum şi din orice surse aflate în afara Republicii Moldova, cu excepţia deducerilor şi scutirilor la care au dreptul.

Contribuabilii, persoane juridice şi fizice care practică activitate de întreprinzător, urmează să depună Declaraţia/Darea de seamă cu privire la impozitul pe venit la Serviciul Fiscal de Stat sau în mod electronic conform prevederilor stabilite de art. 187 alin. (2¹) din Codul fiscal.

Termenul-limită de achitare la buget a impozitului pe venit coincide cu termenul de prezentare a declaraţiilor şi a dărilor de seamă - 26 martie 2018.
Impozitul pe venit se determină de către persoanele juridice şi fizice care practică activitate de întreprinzător prin aplicarea cotelor stabilite la art. 15, art. 54³, art. 69⁴ şi art. 69¹¹ din Codul fiscal, pentru anul 2017.

În scopul asigurării corectitudinii determinării impozitului pe venit pentru anul 2017, Serviciul Fiscal de Stat informează despre cele mai importante modificări operate în Codul fiscal, ce au intrat în vigoare începând cu ianuarie 2017, care se referă la perioada fiscală privind impozitul pe venit, regimul fiscal în cazul aplicării perioadei fiscale de tranziţie privind impozitul pe venit, deducerea cheltuielilor, regimul fiscal al organizaţiilor necomerciale, subiecţii IVAO, impozitarea persoanelor care desfăşoară activitate profesională în sectorul justiţiei, regimul fiscal al persoanelor fizice ce desfăşoară activităţi independente etc.

http://www.sfs.md/Impozitul_pe_venit.aspx?file=10879
admin вне форума  

 
Быстрый переход

Часовой пояс GMT +3, время: 19:03.

Powered by vBulletin® Version 3.7.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd. Перевод: zCarot