Вернуться   Форум журнала "Contabilitate şi audit" > Объявления

Глобальное объявление
c 25.12.2017 по 25.07.2018
admin
Administrator
 
Регистрация: 05.11.2008
Сообщений: 0
Сказал(а) спасибо: 0
Поблагодарили 0 раз(а) в 0 сообщениях
A fost aprobat formularul Certificatului de acciz privind înregistrarea agentului economic ca subiect impozabil cu accize

Conform art. 126 alin. (1) din CF, persoanele juridice şi persoanele fizice care preconizează să se ocupe sau care se ocupă cu prelucrarea şi/sau fabricarea mărfurilor pasibile impunerii cu accize sînt obligate să primească certificatul de acciz de modelul stabilit pînă a începe desfăşurarea activităţii în cauză. Dat fiind acest fapt, prin Ordinul directorului SFS nr. 227 din 25.07.2017 a fost aprobat formularul Certificatului de acciz privind înregistrarea agentului economic ca subiect impozabil cu accize. Ordinul respectiv a fost publicat în Monitorul Oficial al Republicii Moldova şi a intrat în vigoare la 22.12.2017.

În contextul celor menţionate mai sus, Vă reamintim unele prevederi ale art. 126 din CF. Astfel, în cererea de solicitare a certificatului de acciz, adresată SFS, agentul economic va indica: denumirea, numele şi prenumele, adresa juridică (adresele juridice) şi codul fiscal (codurile fiscale); proprietarul clădirii, încăperii, teritoriului, terenului; denumirea, numele şi prenumele, adresa juridică (adresele juridice) şi codul fiscal (codurile fiscale) ale arendatorului sau ale locatorului, în cazul în care proprietatea este folosită pentru desfăşurarea activităţii de întreprinzător, în baza contractului de arendă sau de închiriere; formele şi metodele concrete de control, a căror aplicare va asigura integritatea mărfurilor supuse accizelor, inclusiv la expedierea lor dintr-o încăpere de acciz în alta ale unuia şi aceluiaşi agent economic, dacă aceste încăperi se află pe teritorii diferite. Totodată, la cererea respectivă se va anexa schema (planul) amplasării blocului administrativ, a secţiei de producţie, a depozitului, a altor încăperi aflate pe teritoriul agentului economic, în limitele stabilite pentru realizarea activităţii de întreprinzător.
admin вне форума  

 
Быстрый переход

Часовой пояс GMT +3, время: 04:13.

Powered by vBulletin® Version 3.7.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd. Перевод: zCarot